«

May 26

Sfaturi utile pentru a alege o tigaie de calitate.

Marble_Coating_Frying_PanFiecare gospodina, mai devreme sau mai tarziu, isi pune intrebarea:” Cum sa aleg o tigaie de calitate?”.

Va amintim ca principalele tipuri de tigai au acoperire de:

1. Teflon;

2. Ceramica;

3. Marmura;

4. Fara acoperire.

BonusMarke.ro a facut un experiment: s-au luat tigai din fiecare categorie si au fost testate timp de 12 luni. Mentionam ca am testat rezistenta tigaii si “non-stick”. Au fost folosite in mod practic, dar, din pacate, nu va putem raspunde la intrebarea cu privire la nocivitatea unui anumit tip de acoperire non-stick.

Prima etapa - prima luna de utilizare. Cele mai mari proprietati non-stick au fost marcate in urmatoarea ordine: tigai cu acoperire ceramica, tigai marmorate, tigai cu aperire teflon, neacoperite.

A doua etapa- 6 luni de utilizare. Dispunerea rezistentei a ramas aceeasi insa tigaia cu invelis ceramica a inceput ” sa ceara” mai mult ulei decat primele luni de utilizare si din suprafata foarte alunecoasa a devenit doar alunecoasa. Tigaile din teflon, incep un pic, sa-si schimbe forma (fundul tigaii).

Dupa o perioada de 12 luni am clasat tigaile cu acoperire non-stick dupa urmatorul clasament:

Locul I

Tigaia cu invelis de marmura- proprietetile sale non-stick cat si forma au ramas, practic, neschimbate.

Locul II

Tigaia cu invelis ceramic –  dupa o perioada de 12 luni isi pierde, putin, din proprietatile non-stick dar ramane totusi rezistenta.

Locul III

Tigaia neacoperita – desi nu au proprietati non-stick foarte mari sunt destul de rezistente.

Locul IV

Tigaia cu acoperire din teflon - dupa o perioada de 12, fiind destul de solicitata, isi poate modifica forma, in special fundul tigaii si invelisul de teflon incepe sa se desprinda.

Experimentul a fost facut pe tigai obisnuite, BonusMarket.ro nu va mentiona marca produselor si nu face afirmatii referitor la calitatea  altor branduri deoarece calitatea produselor poate fi diferita de la brand la brand.

De asemenea, mentionam ca durabilitatea depinde si de modul de folosire si ingrijire a tigailor.

1 comment

  1. ray ban wayfarer

    Thanks for another wonderful post. Where else could anybody get that type of information in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I’m on the look for such information.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>