«

»

Mar 11

Pilaf persan cu fructe uscate

Timp de preparare: 1:30 ore.

Ingrediente:

1. o cana de orez (de preferat cel cu bob lung);
2. 400 ml. supa de legume;
3. 100 gr. caise uscate;
4. 50 gr. stafide;
6. 1 ceapa mica;
7. 0.25 gr. (o lingurita) tumeric;
8. praf de scortisoara;
9. 1 lingurita coaja de portocala rasa;
10. 1 lingurita de ulei;
11. sare dupa gust.

Preparare:

Pasul 1.
Puneti orezul la inmuita, in apa rece, pentru 1 ora. Puneti stafidele si caisele intr-un vas si turnati apa fiarta deasupra,lasati sa se hidrateze timp de 10 min apoi strecurati apa si lasati sa se usuce.Nucile se prajesc intr-o tigaie uscata, fara ulei, si mestecati contant timp de 5 min. Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei timp de 4 min.

Pasul 2. 

Orezul  se strecoara, se mai clateste odata cu apa rece, se scurge bine si se adauga

 

 in tigaie peste ceapa calita si se amesteca timp de 1 min. Se adauga supa de legume si  50 ml. de apa, se adauga si fructele hidratate, stafidele si caisele.Se aduce pana la fierbere apoi se incetineste flacara, se adauga tumeric, scortisoara si sare,dupa gust. Se acoperica si se lasa la foc mic timp de 20 min.

Pasul 3. 

Dupa ce stingeti flacara mai lasati pilaful 5 min. acoperit cu capac, apoi adaugati coaja de portocala rasa si fulgi de migdale si pilaful nostru este gata pestru a fi servit.

Pofta mare!

R e c o m a n d a r e:
Pentru un rezultat pe masura recomand sa gatiti aceasta receta in tigaie wok, deoarece este mare, adanca si astfel veti putea gati pentru toata familia.
Astfel de tigai puteti gasi la adresa: http://bonusmarket.ro/noua-gama-blaumann/2104-wok-2-staturi-marmura-cu-capac-bl-1089.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>